luni, 29 martie 2010

Ce alimente putem azi cumpara?

De unde va procurati alimentele?

Marea majoritate ne procuram alimentele din supermarketuri sau din magazinul cartier. In ultimii ani romanii cumpara inclusiv legumele si fructele tot de la supermarket. In pietele agroalimentare doar o mica perioada a anului mai sunt legume si fructe romanesti, in rest si acolo tot produse de import sunt.
Unii dintre noi poate mai au posibilitatea sa mai ia cate ceva de la tara.
Suntem deci prizionerii supermarketurilor. De ce?
Nu putem alege dintre mai multe feluri de rosii sa zicem, de cele mai multe ori exista un singur tip de rosii, din Turcia poate, la niste preturi nejustificate de calitatea slaba a produsului.
Suntem prizonierii producatorilor de produse alimentare, care pun pe primul loc tehnologia cat mai standardizata, cu costuri cat mai mici, timpul cat mai lung de expirare, aspectul cat mai imbietor, gustul cat mai bun. Sanatatea consumatorilor e pe ultimul loc.
Supermarketurile au ajuns sa ne schimbe obiceiurile alimentare sanatoase. Cei mai multi dintre noi petrec mai bine o ora-doua la supermarket decat sa gateasca mancaruri sanatoase si gustoase. Legumele si fructele sunt azi pline de chimicalele acumulate din tehnologia de cultivare, alimentele sunt suprarafinate, prelucrate, imbunatatite cu tot felul de E-uri (vezi aici care sunt E-urile periculoase).
Alimentatia umana e data peste cap, nimeni nu a studiat serios efectul substantelor artificiale asupra omului.
Asa ca posibilitatea de a manca sanatos deja ne poate da batai de cap...

Insa de ceva vremea incep sa cred ca alimentatia cruda preponderent vegetala (raw vegan - cum i se mai spune) ar putea fi solutia pentru o alimentatie sanatoasa. Voi dezvolta subiectul...

Un comentariu:

  1. Pt ca e f tarziu acum,la acest subiect o sa revin intr-o zi cu cateva detalii cum si de unde imi procur eu alimentele.Eu am o vorba,ca suntem ceea ce mancam.Noapte buna!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere