vineri, 22 februarie 2013

Semintele de in

http://youtu.be/Hn8q2jzIqdw

Principalele calitati ale semintelor de in sunt cele emoliente, atat intern, cat si extern, calmante si stimulente ale regenerarii tesuturilor. In medicina populara romaneasca, sunt folosite si pentru efectul lor de drenare a intestinului: ingerate ca atare, formeaza un bol in tubul digestiv care impinge ca un piston toate materiile reziduale.
Continutul ridicat de acid alfa-linolenic face din aceasta planta un aliment miraculos. Acidul alfa-linolenic reprezinta sursa principala de acizii grasi omega 3, similari celor care se gasesc in pestii oceanici.
Beneficiile semintelor de in au fost demonstrate prin studii de specialitate. Semintele de in ajuta la scaderea totala a colesterolului LDL (colesterolul “rau”), scaderea trigliceridelor din sange, scaderea presiunii sangvine, colon iritabil, inflamatii ale tubului digestiv, gastrita, arsuri usoare, boli de piele.
Semintele de in mai sunt bogate si in lignan. Lignanul este un fitoestrogen (antioxidant) care are un continut bogat in fibre. Cercetatorii sustin ca lignanul din semintele de in joaca un rol important in prevenirea cancerului, mai ales cancerul la san.
Ultimele studii arata inca o data beneficiile semintelor de in, sub forma uleiului de in. Acesta este de ajutor in afectiunile Crohn si colite. Inul nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica.

Un alt articol care demonteaza mituri alimentare induse de marii producatori de alimente...

http://adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/top-10-inventii-marketing-nutritionistii-demoleaza-miturile-alimentare-ouale-prepelita-nu-fac-mai-sanatos-iaurtul-bifidus--pacaleala-mamaliga-ingrasa-fel-painea-1_5125f95d00f5182b85875ff8/index.html

Din pacate marea majoritate a produselor din magazine sunt false, sintetice, concentrate, daunatoare sanatatii in cantitati mari.

Haideti sa luam biscuitii, pe care ii dam lui Sebi din cand in cand. La inceput nu am fost atent la ce ar putea contine ei, dar citind pe site-urile de nutritie sanatoasa mi s-au aprins beculetele si am vazut ca ei contin margarina vegetala. Si in plus alte E-uri.

Am cam renuntat la ei si am trecut pe fulgi de cereale simpli, bio sau oricum de la firme cunsoscute.

Exemplele sunt nenumarate, de la mezeluri, carne macra, lapte, paste, produse de patiserie, painea, nu mai stii ce sa mananci. Marile firme de produse alimentare probabil au laboratoare chimice unde fac tot felul de preparate si in functie de costurile de fabricatie (care trebuie sa fie cat mai mici) le arunca pe piata fara sa se gandeasca la implicatiile asupra sanatatii oamenilor.

Alimentele, la fel ca medicamentele, sunt introduse in organism si au aceleasi efecte asupra sanatatii. Mananci otrava, distrugi organismul.

Daca la un aliment se face reclama insistenta, e clar ca acel produs nu e bun pentru sanatate.

Reclamele mincinoase la alimente ar trebui interzise - vezi actimel, margarine, fastfood, etc.

joi, 21 februarie 2013

Care este adevarul despre vaccinuri ?

Ligia Pop a distribuit aceasta emisiune, imi permit sa o postez linkul aici.

http://youtu.be/V5_x_hVE9ZA

miercuri, 20 februarie 2013

Uraaaa! O sa imi fac gradina mea!

Impreuna cu sotia am luat decizia sa cumparam un teren in apropiere de Craiova.
Sunt vreo 1200 mp si vom da 8 euro/mp.
Este pe malul unui paraias, iar cunostinta care n-il vinde si-a facut acolo un mic rai, lac cu pesti, o cabanuta, loc de joaca, teren de fotbal cu nocturna, etc.
Voi face gradina, nu stiu daca in acest an apuc sa fac mare lucru.
Urgent trebuie:
- nivelat
- ingradit
- facut un WC
- facut o magazie in care sa se poata si dormi.
Avem planuri mari, sa vedem ce putem face in functie de banii disponibili.
Voi reveni cu fotografii.

Un articol despre cartofii prajiti

http://www.realitatea.net/o-singura-portie-de-cartofi-prajiti-pe-saptamana-creste-considerabil-riscul-de-cancer_1117184.html

cam sumar, dar sugestiv.