vineri, 22 februarie 2013

Semintele de in

http://youtu.be/Hn8q2jzIqdw

Principalele calitati ale semintelor de in sunt cele emoliente, atat intern, cat si extern, calmante si stimulente ale regenerarii tesuturilor. In medicina populara romaneasca, sunt folosite si pentru efectul lor de drenare a intestinului: ingerate ca atare, formeaza un bol in tubul digestiv care impinge ca un piston toate materiile reziduale.
Continutul ridicat de acid alfa-linolenic face din aceasta planta un aliment miraculos. Acidul alfa-linolenic reprezinta sursa principala de acizii grasi omega 3, similari celor care se gasesc in pestii oceanici.
Beneficiile semintelor de in au fost demonstrate prin studii de specialitate. Semintele de in ajuta la scaderea totala a colesterolului LDL (colesterolul “rau”), scaderea trigliceridelor din sange, scaderea presiunii sangvine, colon iritabil, inflamatii ale tubului digestiv, gastrita, arsuri usoare, boli de piele.
Semintele de in mai sunt bogate si in lignan. Lignanul este un fitoestrogen (antioxidant) care are un continut bogat in fibre. Cercetatorii sustin ca lignanul din semintele de in joaca un rol important in prevenirea cancerului, mai ales cancerul la san.
Ultimele studii arata inca o data beneficiile semintelor de in, sub forma uleiului de in. Acesta este de ajutor in afectiunile Crohn si colite. Inul nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu