luni, 29 martie 2010

De ce am creat acest blog?

Acest blog nu e un capriciu, un moft sau lipsa de ocupatie. Chiar cred ca trebuie sa fim atenti la ce mancam, la cat mancam si trebuie sa devenim mai constienti asupra riscurilor la care ne expunem mancand tot ce ne baga producatorii romani si straini sub nas.
Nu sunt obsedat de mancare, sunt obsedat de ce mananc si sunt ingrijorat de faptul ca nu prea am de unde sa iau informatii despre diverse alimente. Am gasit diverse articole, site-uri, dar nu gasesc undeva informatia completa si centralizata.
Marile concerne mondiale duc o lupta acerba pentru a-si impune tehnologiile lor agricole si alimentare, produsele lor pline de chimicale, medicamente lor scumpe. Vezi scandalul CODEX ALIMENTARIUM pe acest site...
Dar uitam ca totusi avem inca la indemana mijloacele de a manca ce vrem noi si mai sanatos. Numai ca e nevoie de un pic mai mult de timp pentru noi...
E la fel de important sa facem schimb de opinii in legatura cu ce exista pe piata acum, cu ce e alimente sunt naturale si sanatoase.
Astept cat mai multe comentarii pentru fiecare subiect in parte, cu cat se va comenta mai mult cu atat cei care citesc blogul vor invata mai multe si poate vor da si ei un sfat.

5 comentarii:

  1. Daca scriam mai devreme la primul subiect ca nu stiu daca mai stiu unde am intrat sa gasesc acest blog,pt ca nu sunt o experta in calculatoare am sa ma intorc incet de unde am plecat,pt ca ar fi pacat sa nu mai vin aici si alta data.E si tarziu,fetita mea se tot misca in pat,eu sunt obosita,dar pentru ca ai scris ca astepti cat mai multe comentarii,si din pacate nu am vazut nici unul,am sa mai scriu putin.Ma bucur mult pt ceea ce ai scris mai sus,pt ca mie mi s-a spus de atatea ori ca sunt obsedata de cum imi hranesc fetita,ca-mi lipseste ceva acolo in creier,dar am continuat sa merg pe drumul care l-am gasit si sa nu mai ascult de toata lumea.Asa ca,am inceput sa intru pe google de cand o am pe Ioana si sa caut orice informatie de care aveam nevoie.Asa am gasit tot felul de site-uri cu produse bio iar cest blog ar fi al 3-lea unde imi dau cu parerea si eu.Ceea ce am scris la acele subiecte a fost ca asa am simtit ca trebuie sa o fac dar nu am stiut ca de fapt eu intrasem pe un blog,asta arata cat sunt de obosita si cat sunt de obsedata din cauza e-urilor pt ca asta mi-a atras atentia.
    Da,e important ce mancam,cat si la ce ore.Am avut noroc ca am avut metabolismul bun,si in ciuda multor probleme de sanatate am reusit sa ma pun cat de cat pe picioare.Orele de masa nu le-am putut respecta din cauza serviciului,iar de cand o am pe Ioana de multe ori reuseam sa mananc ultima masa doar noaptea tarziu,ca sa am lapte totusi si sa nu ma uit la sunculitele care s-au pus.Acum nu mai mananc seara daca nu am avut timp la o ora normala.Despre cumparaturi o sa mai scriu putin la subiectul cu supermaket.
    Si in legatura cu problemele mele de sanatate tin sa mai amintesc ca cele mai multe le-am avut din cauza alimentatiei necorespunzatoare pe care am avut-o si a alimentelor pline de e-uri.De aceea am exagerat in tot ce am gatit si am sa gatesc in special pt Ioana.Nu vreau sa treaca si ea pt ca a fost tare greu.Daca imi raspuzi ca ar fi util pt cititori,as scrie cand am timp despre problemele mele de sanatate ca poate din greselile mele care au fost multe ar mai invata si altii.Eu nu pot da sfaturi nimanui pt ca prea multa lume nu a luat in serios ceea ce fac eu,dar poate aici... nu stiu,poate felul in care am reusit sa-mi revin si sa fac si eu un copil la 38 de ani demonstreza ca nu am ales drumul gresit,si pt ca Ioana n-a fost racita nici macar odata ,eu zic ca e o dovada ca am alimentat-o corect si ca are sistem imunitar bun,iar acesta il faci doar respectand niste reguli de baza.Nu e usor,dar un copil merita sa faci acest sacrificiu si asa poti invata privindu-l,poti creste alaturi de el,sa te informezi.Felicitari pt acest blog,poate ca acest loc o sa fie refugiul meu,asta depinde de rspunsul pe care-l primesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am scris mai devreme niste lucruri zic eu f interesante si nu stiu de ce nu a aparut comentariul,se vede ca sunt obosita,sau poate a fost prea lung,sau nu am procedat corect.Ar fi pacat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare,de ce nu scrie nimeni aici?Sunt f interesante aceste articole.

    RăspundețiȘtergere
  4. Craciun fericit !!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. maria, cred ca sunt mai tentante navigarea pe facebook, twitter, etc. anul viitor ma gandesc cum sa fac sa promovez mai bine acest blog, folosind posibilitatile care le am (www.naturafarm.ro).

    RăspundețiȘtergere