miercuri, 8 iunie 2011

Mancare sanatoasa din Oltenia: Lutita

E un fel de mancare usoara care se face frecvent in sudul judetului Dolj, poate si prin alte parti, e un pic putin imbunatatita de mine.

Se coc 2-3 kg de rosii coapte cu pulpa multa. Focul sa nu fie foarte tare, ies foarte  bine pe o tabla incinsa si nu pe gratar.
Se curata pielita, si pulpa necoapta.
Separat se bat 2 capatani mari de usturoi cu sare mare, dupa care se freaca pasta de usturoi cu ulei de masline si un praf de piper.
Se toarna pasta de usturoi peste rosii si se freaca intr-un castron de lut cu lingura de lemn, adaugand putin ulei de masline si sare daca e cazul. Gata!
Apoi dupa gust verdeata, cred ca ar merge si un pic de tahini in bunatatea asta sau piper.
Lutita e excelenta ca garnitura sau amestecata cu ardei copti sau ciuperci pe gratar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu