miercuri, 8 iunie 2011

Pui cu saramura de usturoi ca la tara

Ce trebuie:

- un pui de tara de cateva luni proaspat taiat,
- 4-5 fire de usturoi verde cu pulpa maricica,
- o mana de patrunjel si una de leustean,
- 3-4 ardei iuti rosii mici,
- sare, piper dupa gust.

Preparare: se taie puiul bucati, se unge cu un sos facut din ulei, un pic de sare si de piper. Se tine un pic in acest sos sa se patrunda. Se coace puiul pe gratar, se intoarce des ca sa nu se arda. Nu e obligatoriu ca puiul sa arate ca cel cumparat de la magazin, cel de tara se coace altfel.
Pulpa alba de usturoi se toaca marunt si se bate cu sare mare in vasul special de lemn. Foile verzi de usturoi se toaca marunt si se bat si ele un pic separat sa se fragezeasca. Se pune un ceaun pe foc cu vreo doi litri de apa de fantana. Cand da in clocot se adauga usturoiul, dupa cateva minute se adauga ardeiul iute tocat marunt si dupa alte cateva minute bucatile de pui, care se lasa si ele cateva minute.
Se pot adauga fasii de ardei verzi, rosii crude de la borcan. Daca se doreste se poate pune si o lingura doua de ulei de masline.

Pofta Buna!

P.S.: Sper sa pun si o poza in curand cand o sa fac aceasta mancare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu