miercuri, 19 septembrie 2012

Am gasit acest articol despre efectele zaharului...

http://www.descopera.ro/stiinta/9501212-zaharul-toxina-care-ne-poate-ucide

De multi ani am scos aproape complet din alimentatie zaharul. Dimineata o lingurita de zahar brun la cafea si in rest zile in sir nimic altceva. Foarte rar cate o prajiturica, dar nu din cele dulci sau o inghetata. Cam atat.
Sucuri indulcite din comert nu beau niciodata, mai fac acasa ghimbirata cu zahar brun.
Mai consum uneori miere, dar nu mi-e clar daca efectul zaharului din miere e la fel de negativ.
 
La servicii avem discuti despre coca-cola, cei mai multi sunt constienti de raul ce il face aceasta bautura, dar aceasta creand dependenta, se lasa prinsi in mrejele acestei cuceriri a capitalismului consumationist excesiv.
 
Renuntati treptat la zahar si in cateva luni va veti simti mai usurat!

De ce credeti ca prajiturile clasice sunt inundate de zahar? Sunt multe retete care au peste 50% zahar! Zaharul impresioneaza papilele gustative si da dependenta. Nu tot ce ni se pare bun la gust este si pentru sanatate bun.

3 comentarii:

  1. Bună ziua!

    Sunt o studentă la Aarhus School of Business & Social Sciences (Danemarca) și în cadrul lucrării mele de master fac o cercetare pe nutriție si sănătate. Aș fi mai mult decât recunoscătoare dacă v-ați face puțin timp să completați chestionarul și dacă vi se pare interesant să-l promovați mai departe.

    Chestionarul durează în jur de 10-15 minute și chiar dacă o să vi se pară plictisitor sau lung pe alocuri, sper că o să reușiți să-l duceți la bun sfârșit.

    Aici e link-ul:

    http://aarhus.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_6kYwr4sgqMQ2nVH

    În cazul în care considerați postul meu inoportun, o să-l șterg la prima sesizare. Vă mulțumesc mult pentru ajutor!

    Alexandra

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, as vrea sa cumpar 2-3 advertoriale scrise de mine pe blogul tau, iti pot oferi 1 euro/bucata , nu ai prea mare pagerank nici multe vizite, dar ma intereseaza tematica alimentara a blogului tau, daca doresti sau vrei sa imi spui pretul tau astept sa imi scrii pe madalin_wrc@yahoo.com. Mersi

    RăspundețiȘtergere
  3. E-urile mai sunt cunoscute si sub denumirea de aditivi alimentari. Ele sunt substante naturale sau sintetice, ce sunt adaugate in alimente pentru a le creste termenul de valabilitate, pentru a împiedica dezvoltarea de microorganisme, cat si pentru a îmbunatati calitatea produselor: gust, culoare, aspect general.

    InfoCons a realizat acest Studiu Comparativ pe etichete pentru te informa asupra conservelor de carne pe care le consumi in viata de zi cu zi. Astfel, din cele14 conserve de carne studiate nu exista nici una care sa fie fara E-uri! Mai mult, 65 % dintre produse au in componenta minim 3 E-uri iar restul de 35% au un singur E. Intre acestea avem si un produs cu 8 E-uri, maximum gasit in acest tip de produse.
    Acest studiu a fost realizat in parteneriat cu Facultatea de Alimentatie si Turism, Catedra de Inginerie si Management in Turism din cadrul Universitatii Transilvania Brasov, in perioada 16.11.2011 – 09.12.2011.
    Pentru mai multe informatii despre acest Studiu Comparativ pe etichete privind numarul de E-uri continute de conservele de carne, viziteaza pagina www.teste-comparative.ro!

    Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor dinRomania– A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

    RăspundețiȘtergere